+40 730 330 497 traduceri@consultia.ro Iuliu Maniu nr.68, bl.2, sc.A, ap.1 (langa Tribunal)

Traduceri Limba Ucraineana – Romana

Cereti oferta

Consultia ofera traduceri calitative din limba ucraineana in limba romana si din limba romana in limba ucraineana realizate de catre traducatori autorizati.

Facand parte din subgrupul oriental al limbilor slave, limba ucraineana este limba oficiala in Ucraina si in republica separatista Transnistria. O parte din vocabular este comuna cu cea a limbilor slave din tarile vecine cum ar fi: poloneza si slovaca la vest, bilarusa la nord si rusa la nord si est. Pentru scris ucrainiana foloseste varianta modificata a alfabetului chirilic si contine 33 de semne.

Impreuna cu bielarusa este urmasul direct al limbii rutene folosita in Rutenia Kievana (unul din primele state ale slavilor din Evul Mediu).

Cunoscuta de multe ori sub diferite denumiri cum ar fi: “ Granarul fostei URSS”, “catastrofa de la Cernobal”, “Criza gazelor” sau “Revolutia Portocalie”, Ucraina este o tara situata la confluenta dintre UE si Rusia. A fost republica sovietica iar astazi are o populatie de 46 de milioane de locuitori. Ucraina devine independenta in 1991 si incerca sa-si creeze propia identitate. Acest lucru a fost insa dificil, deoarece ea a fost fragmentata intre imperiile Rus si Austro-Ungar; Iosif Stalin a fost cel care a trasat actualele frontiere.

Ideile nationaliste apar in secolul al XIX-lea, insa abea dupa dezmembrarea URSS Ucraina devine independenta, exceptie facand perioada de timp dintre 1917 si 1920. Taras Sevcenko este considerat ca cel care a creeat limba ucraineana si conceptul de natiune ucraineana. In ultimul deceniu al secolului al XIX-lea, ucraineana devine limba oficiala in scoli, punandu-se un accent deosibita pe unitatea culturala si lingvistica.

In 2004, Viktor Iuscenko, eroul asa numitei “Revolutia Portocalie”, inregistreaza o cadere in optiunile alegatorilor; tara pare ca ia o cotitura proocidentala. Divergentele dintre vestul nationalist si estul pro-rus se amplifica din cauza glorificarii combatantilor anti-sovietici si a recunoasterii foametei din anii 30 drept un genocid orchestrat de catre rusi.

Contactati-ne