+40 730 330 497 traduceri@consultia.ro Iuliu Maniu nr.68, bl.2, sc.A, ap.1 (langa Tribunal)

Intrebari frecvente

1. Cum se calculeaza pretul exact al unei traduceri ?

Tarifele pentru traduceri difera in primul rand in functie de limba in care se va efectua traducerea, dificultatea acesteia si termenul de predare. Pentru fiecare caz in parte, inainte de traducere se face o evaluare a documentului in urma careia sunteti anuntat cu privire la valoarea serviciului. Puteti intra aici pentru o Oferta de Pret.

2. Cat dureaza procesul de traducere?

In principiu, termenul normal de realizare a unei traduceri pana in 5 pagini este de 24 ore. Pentru o traducere efectuata in aceeasi zi se percepe, numai cu acordul clientului o taxa de urgenta in functie de complexitatea lucrarii. Pentru tarife de urgenta, vizitati pagina Urgente.

3. Va ocupati de legalizarea notariala a traducerilor?

Da, realizam legalizarea traducerilor deoarece lucram doar cu traducatori autorizati, care au depus un specimen de semnatura la notar si au autorizatie valabila, emisa de Ministerul Justitiei. Documentele astfel autorizate sunt apoi legalizate notarial. Pentru mai multe detalii vizitati pagina Traduceri autorizate si legalizate.

4. Cum pot sa ma asigur de calitatea traducerii?

Echipa Traduceri Brasov nu foloseste softuri de traduceri ci se bazeaza in totalitate pe experienta profesionala a echipei. Toate traducerile sunt verificate de catre un editor profesionist, corectate si redactate in formatul cerut de dvs. Mai mult documentele sunt tratate cu maxima confidentialitate, la cererea clientului, se poate semna un contract, prin care ne asumam raspunderea pastrarii in secret a informatiilor.

5. Care sunt modalitatile de trimitere – primire a documentelor?

Puteti trimite documentele prin e-mail, fax, curierat rapid sau prin reprezentantul dvs. la sediul nostru.

6. Ce este o traducere autorizată?

Traducerea efectuată şi semnată de un traducător autorizat de Ministerul Justiţiei este o traducere autorizată.

7. Ce este o traducere legalizată?

Traducerea legalizată este o traducere autorizată, dar se impune ca, în acest caz, semnătura traducătorului să fie certificată de un notar public.

8. Cât costă, cum calculaţi volumul?

Dacă reprezentaţi un client cu care Biroul de Traduceri Brasov are un contract aflat în vigoare, tarifele sunt cele agreate de comun acord prin contractul respectiv.
Dacă reprezentaţi un client cu care nu avem o relaţie contractuală, preţurile estimative vă vor fi comunicate pentru fiecare proiect în parte, de un project manager, în urma unei solicitări de ofertă/cotaţie.
Unitatea de măsură pentru traducerile scrise este pagina. În relaţia cu clienţii, Biroul de Traduceri Brasov foloseşte standardul de 1800 de caractere cu spaţii, limbă-ţintă (în care se face traducerea). Pentru serviciile de DTP, unitatea de măsură este pagina fizică, limbă-sursă (din care se face traducerea).
Pentru serviciile de interpretariat unitatea de măsură este ora, iar pentru serviciul de subtitrare este minutul.

9. Volum

Biroul de Traduceri Brasov  îi garantează fiecărui client 10 pagini/zi/limbă. În funcţie de necesităţi, acest volum poate fi mult mai mare, iar comanda respectivă va fi tratată ca urgentă.

10. Comenzi în regim de urgenţă

Urgenţele se tratează prioritar, acestea fiind preluate doar după ce un project manager din cadrul biroului confirmă posibilitatea realizării comenzii.

11. Cât durează traducerea?

Durata executării comenzii variază în funcţie de tipul de text, de limbă, de volum. Pentru fiecare proiect termenele de predare sunt convenite de comun acord.

12. Confidenţialitate

Chiar şi fără o solicitare expresă prin proceduri interne, asigură confidenţialitatea documentelor Dumneavoastră.

13. Vreau o traducere, cum procedez?

În primul rând, trebuie să contactaţi unul dintre project managerii biroului nostru, trimiţând textul, indicând limba-ţintă şi termenul ideal de predare. Veţi primi o ofertă în cel mai scurt timp. Pentru a începe efectiv traducerea, vă rugăm să ne răspundeţi în scris, în timp util, prin trimiterea unei comenzi ferme.

14. Cum se stabileste exact pretul unei traduceri?

Pentru a obtine o evaluare cat mai exacta a pretului, va rugam sa ne trimiteti textul pe care doriti sa il traduceti, mentionand cat mai multe detalii referitoare la solicitarile dumneavoastra (limba, formatul, termenul de predare, legalizarea notariala, numarul de exemplare). In stabilirea pretului, vom tine cont de volumul materialului de tradus, domeniul textului, limba in care doriti sa fie efectuata traducerea, termenul de predare, colaborarea dumneavoastra anterioara cu biroul nostru de traduceri.

15. Cum pot efectua plata pentru serviciile de traduceri?

Plata poate fi efectuata astfel:

 • cu numerar la sediul nostru
 • cu numerar in sistem ramburs prin intermediul unui serviciu de curierat
 • depunere de numerar in contul nostru
 • ordin de plata

16. Cum intru in posesia traducerii?

Vom livra traducerea in modalitatea solicitata de dumneavoastra. Posibilitatile de a intra in posesia ei sunt multiple:

 • puteti veni personal la sediul biroului nostru sau puteti trimite un reprezentant;
 • un reprezentant al biroului nostru se va deplasa la sediul firmei dumneavoastra;
 • pe e-mail;
 • prin curier rapid.

17. Cum pot trimite pe email fisiere mai mari de 10Mb?

In formularul nostru se pot atasa fisiere de maxim 2Mb. Fisierele mai mari de 2Mb trebuie trimise direct pe adresa de mail. Daca fisierele au mai mult de 10Mb incercati una dintre variantele de mai jos:

 • Prima varianta ar fi sa incercati sa arhivati fisierele in format RAR sau ZIP utilizand un raport de compresie astfel incat sa ajunga la dimensiunea dorita.
 • O a doua varianta ar fi sa trimiteti fisierele printr-un serviciu de transfer de fisiere. Unele dintre cele mai populare servicii de acest gen sunt fastupload.ro sau transfer.ro.
 • A treia varianta ar fi sa ne trimiteti fisierele pe un memory stick sau CD prin curier la sediul nostru sau sa veniti personal.

Va asteptam !

Contactati-ne