+40 730 330 497 traduceri@consultia.ro Iuliu Maniu nr.68, bl.2, sc.A, ap.1 (langa Tribunal)

Traduceri Limba Turca – Romana

Cereti oferta

Consultia ofera traduceri calitative din limba turca in limba romana si din limba romana in limba turca realizate de catre traducatori autorizati.

Limba turca prezinta interes in tara noastra datorita afacerilor si investitiilor oamenilor de afaceri turci, relatiilor comerciale de lunga durata dintre Romania si Turcia dar si familiilor de etnici turci din sudul si sud-estul tarii care continua sa o vorbeasca si sa o transmita noilor generatii. Din Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci, cu sediul in Bucuresti, fac parte multi oameni de afaceri din Romania, aceasta ajuntandu-i sa-si apere mai bine drepturile si sa-si deruleze mai eficient afacerile. In sprijinul unei bune desfasurari a activitatilor lor apare inevitabil necesiatatea de traduceri in si din limba turca iar Consultia va sta la dispozitie atat pentru traduceri cat si pentru servicii de interpretariat, oferind calitate si promptitudine.

Consultia vine in intampinarea nevoilor comunitatii de afaceri turce, in acest sens mentionam urmatoarele domenii economice si ale vietii sociale in care avem deja o bogata experienta: transport (rutier, fluvial si maritim), comeret, afaceri imobiliare sau constructii, alimentatie si comert cu alimente de orice fel, afaceri din turism si horeca, sectorul bancar si asigurari cat si cultura, legislatie, politica, media si presa. Traducatorii autorizati se ocupa de toate aceste traduceri in si din limba turca iar pentru legalizari ale acestor lucrari noi apelam la notarii parteneri. Consultia a devenit un partener de incredere si de angajament pe termen lung al oamenilor de afaceri turci din Bucuresti insa primeste cereri si din Constanta, Braila, Galati si Buzau unde se desfasoara de mult timp activitati consistente ale comunitatilor turce. Noi onoram cu placere si cererile venite din partea persoanelor fizice cum ar fi actele personale de orice tip (cerificate de nastere sau de casatorie, documentatie medicala sau acte de studii, etc). Consultia va sta la dispozitie pentru orice fel de tip de traduceri pe perechea de limbi romana-turca, fiind dornici sa abordam mereu noi teme raspunzand astfel tuturor asteptarilor dumneavoastra. Asadar, nu evitati sa ne solicitati pentru orice tip de cerere si cotatie de pret.

Fiind o limba turcica, Limba turca (“Turkce”) este vorbita in principal in Turcia (aproximativ 73 de milioane de oameni), Bulgaria (810.000 de vorbitori), Cipru (175.000 de vorbitori), Grecia (300.000 de vorbitori), România (30.000 de vorbitori) și de catre aproximativ alte 4 milioane de emigranti turci din Uniunea Europeana.

Numarul total de vorbitori este de 95 de milioane din care 80 de milioane sunt vorbitori nativi. Daca includem populatiile celor care vorbesc limbi foarte apropiate de limba turca (dialecte) cum ar fi azerii, turkmenii si altii vom ajunge la 125 de milioane ca numar total al vorbitorilor si la 100 de milioane de vorbitori nativi.

“ Turkce” sau “turk dili”, limba turca vorbita in Turcia face parte din marele grup al limbilor altaice si se deosebeste prin gramatica, vocabular si fonetica de celelalte limbi cu care seamana (azera, gagauza si turkmena). Folosirea in special a sufixelor si mai rar a prefixelor face ca limba turca sa fie o limba aglutinanta.

Contactati-ne