+40 730 330 497 traduceri@consultia.ro Iuliu Maniu nr.68, bl.2, sc.A, ap.1 (langa Tribunal)

Traduceri Limba Italiana – Romana

Cereti oferta

Consultia ofera traduceri calitative din limba italiana in limba romana si din limba romana in limba italiana realizate de catre traducatori autorizati.

Apartinand subgrupului italo-dalmat, limba italiana este o limba romanica si este vorbita de catre aproximativ 62 de milioane de oameni. Limba italiana este limba oficiala in Italia, San Marino si Elvetia si semioficiala in Slovenia si Croatia. Multi termeni din limba italiana sunt folositi si in limbile de circulatie larga, fiind regasiti cu precadere in domeniul juridic, domeniul medical, cel tehnic si cel al gastronomiei (pizza, paste, spaghete – fiind cuvinte cunoscute de catre majoritatea oamenilor).

Traduceri romana – italiana

Limba italiana standard se bazeaza pe dialectele folosite in Toscana, ea asemanandu-se cu limba latina dar si cu alte limbi romanice. Lexical vorbind, in procente, limba italiana se aseamana cu urmatoarele limbi: franceza (89%), catalane (87%), sarda (85%), spaniola (82%), latiana (78%) si 77% cu romana.

Traducerile din limba romana in limba italiana au ca pricipala destinatie Italia, solicitarile pentru alte state fiind mai rar intalnite.

Comenzile pentru traducere pe limba italiana pe care Consultia le primeste vin din partea persoanelor fizice cat si din partea firmelor.

Privind persoanele juridice, acestea vizeaza in principal traduceri in limba italiana pentru contracte (comerciale, de colaborare, de asistenta si consultanta, etc), pentru autorizatii in vederea punerii pe piata din Italia a unor produse, pentru traduceri de site-uri si traducerea adreselor, e-mailurilor, scrisorilor sau a unor alte tipuri de corespondenta comerciala sau juridica. Insa, cel mai adesea actele pe care Consultia le traduce in limba italiana provin de la persoane fizice, in special persoane ce urmeaza a ajunge in Italia cu diverse scopuri si interese cum ar fi: angajare pe durata determinata sau contracte de munca pe perioada nedeterminata, turism sau activitati de petrecere a timpului liber, studii superioare, tratamente medicale si alte evenimente personale precum ar fi casatoriile.

Traduceri italiana – romana

Cel mai puternic influenta limbii italiene asupra altor limbi se simte in arta, mai ales in muzica. Ideile scolii Ardelene si latinismul au contribuit la cresterea numarului de cuvinte de origine italiana in limba romana. Datorita relatiilor umane, culturale si comerciale dintre Romania si Italia apare necesitatea traducerilor, cele mai frecvente cereri fiind pentru traduceri din limba italiana in limba romana.

Contactati-ne