+40 730 330 497 traduceri@consultia.ro Iuliu Maniu nr.68, bl.2, sc.A, ap.1 (langa Tribunal)

Traduceri Limba Portugheza – Romana

Cereti oferta

Consultia ofera traduceri calitative din limba portugheza in limba romana si din limba romana in limba portugheza realizate de catre traducatori autorizati.

Avandu-si radacinile in Nord-Vestul Peninsulei Iberice, limba portugheza este o limba latina. Ea este vorbita de aproximativ 215 milioane de oameni, fiind limba oficiala in 8 tari. In ciuda acestui fapt, marea majoritate a vorbitorilor de limba portugheza se gasesc in Brazilia fiind urmata pe locul 2 de Portugalia, tara sursa a acestei limbi.

Restransa influenta a limbii portugheze asupra limbii romane se datoreaza relatiilor sociale, culturale si economice cu Portugalia cat si cetatenilor portughezi ce au diverse interese pe teritoriul Romaniei. De aici apare si necesitatea de a face traduceri profesioniste in si din limba portugheza, iar Consultia prin traducatori autorizati de limba portugheza serveste cu promptitudine acest tip de cereri.

Cererile venite din partea persoanelor fizice nu sunt intr-un numar foarte mare si vizeaza in general acte legate de munca sau de studii in Portugalia sau acte referitoare la casatorii intre cetatenii celor doaua tari. Cu toate acestea, Consultia va poate oferi la acelasi nivel de profesionalism orice fel de traduceri de acte personale pentru limba portugheza, in forma oficiala solicitata. Este important de stiut ca toate actele care ajung in Portugalia trebuie certificate prin apostilare. Biroul nostru, primeste mult mai des cereri de traduceri din partea intreprinderilor mici, mijlocii si a comapaniilor mari, cereri care vizeaza diverse documente provenind de la acestea. Consultia are deja o experienta bogata in traduceri in urmatoarele domenii: turism, investitii imobiliare si constructii, agricultura, financiar-bancar, audit si contabilitate, energie sau telecomunicatii. Actele traduse sunt diverse, incepand cu planuri de afaceri, materiale legate de consultanta in management, dosare de infiintare a unor societati comerciale sau registre si bilanturi contabile.

In acelasi timp, Consultia – biroul nostru de traduceri din Brasov poate oferi traduceri pe limba portugheza si pentru alte domenii ale vietii social-culturale cum ar fi: cinematografie si arta, teatru, sport sau programe educative pentru tineret care implica schimburi de experienta practica in Portugalia. La tarife avantajoase, Consultia ofera si servicii de interpretariat pe limba portugheza.Va rugam sa ne contactati cu incredere pentru orice alte detalii in plus sau cu privire la termenele de executie si tarifele traducerilor romana-portugheza sau traducerilor portugheza-romana.

Ca limba romanica, portugheza – “portugues” sau “lingua portuguesa”– isi are originile in Nord- Vestul Peninsulei Iberice (Galicia si Nordul Portugaliei de azi). In Angola, Brazilia, Capul Verde, Guineea-Bissau, Mozambic, Portugalia si Sao Tome and Principe este unica limba oficiala iar in Macao si Timorul de Est este limba co-oficiala alaturi de chineza si respectiv tetum. Impreuna cu limbile spaniola si franceza, limba portugheza mai este limba oficiala si in Guineea Ecuatoriala.

In regiunea Galicia din Spania, limba portugheza este oficial cunoscuta sub numele de limba galiciana si in varianta sa oficiala este scrisa cu ortografia spaniola; Academia Galiciana a Limbii Portugheze sustine insa o alta ortografie comuna cu alte variatii ale limbii portugheze.

Din punct de vedere al numarului de vorbitori nativi (peste 200 de milioane), portugheza se claseaza pe locul sase in lume si pe locul intai pe continentul sud-american (186 de milioane, peste 51% din populatia continentului). In Africa, de asemenea, limba portugheza este o importanta limba de circulatie.

Cand Portugalia a pus bazele unui vast imperiu colonial si comercial (1415-19990) raspandindu-se din Brazilia pana in America si pana in Macao (China), limba portugheza s-a difuzat in intreaga lume. In aceasta perioada, mai ales in Africa, Asia si Caraibe, au aparut multe creole portugheze.

Deseori, limba portugheza este denumita “limba lui Camoes” – autorul Lusiadei;” ultima floare a Latiumului” (Olavo Bilac) sau “limba cea dulce” – Cervantes.

UNESCO estimeaza ca portugheza are cel mai mare potential de crestere ca limba de comunicare internationala In Africa de Sud si America de Sud, estimandu-se ca pana in 2050, tarile africane vorbitoare de limba portugheza vor avea o populatie de 83 de milioane de oameni. In urma patrunderii Brazilei pe piata economica Mercosul, impreuna cu alte natiuni sud-americane cum ar fi: Argentina, Paraguay si Uruguay, se inregistreaza cresterea cererii de studiu al limbii portugheze in acele tari.

Contactati-ne