+40 730 330 497 traduceri@consultia.ro Iuliu Maniu nr.68, bl.2, sc.A, ap.1 (langa Tribunal)

Traduceri Limba Rusa – Romana

Cereti oferta

Consultia ofera traduceri calitative din limba rusa in limba romana si din limba romana in limba rusa realizate de catre traducatori autorizati.

Limba rusa apartine familiei de limbi indo-europene, mai exact grupului slav oriental. Ca limba materna, ea este vorbita de aproximativ 167 de milioane de oameni, dintre care 147 de milioane locuiesc in Rusia; este limba oficiala a Federatiei Ruse si are statut oficial atat la ONU cat si in ale organizatii internatioanle.

Cetatenii UE vorbesc limba limba rusa in proportie de 6%. Rusa se mai vorbeste si in urmatoarele tari: Ucraina, Belarus, Moldova, Kazahstan, Kargazstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, s.a.

Limba rusa este scrisa in alfabetul chirilic.

Rusa este cea mai raspandiata si vorbita dintre toate limbile slavice, ea acoperind o buna parte din zona Eurasia. Alaturi de ucrainiana si bielarusa, rusa face parte din grupul de limbi est-slavice; cele trei limbi au in comun multe elemente distinctive fata de celelalte limbi slavice. Totodata, rusa are fata de celelalte doua limbi “surori”cateva elemente unice.

Importanta limbii ruse esta data de puterea economica si politica a Rusiei dar si de numarul mare de vorbitori – 250 de milioane de oameni; cumulati acesti factori fac ca limba rusa sa fie una dintre cele mai importante limbi in relatiile internationale, diplomatie si comert.

In limba rusa regasim 3 mari grupe numite: Rusa Nordica, Rusa Centrala si Rusa Sudica. In Romania traducerile din limba romana in limba rusa si traducerile din limba rusa in limba romana se pot realiza cu usurinta, in tara noastra existand multe persone cunoscatoare ale acestei limbi.

Alaturi de limba franceza si limba engleza, limba rusa era una dintre cele mai studiate limbi straine in perioada comunista in Romania; dupa Revolutia din 1989, ea dispare aproape complet din Romania. In anul 2014, in afara celor de etnie rusa de pe teritoriul tarii noastre ce studiau limba ca limba materna, mai ramasesera aproximativ 500 de elevi ce studiau limba ca pe o limba moderna.

Contactati-ne