+40 730 330 497 traduceri@consultia.ro Iuliu Maniu nr.68, bl.2, sc.A, ap.1 (langa Tribunal)

Traduceri Limba Suedeza – Romana

Cereti oferta

Consultia ofera traduceri calitative din limba suedeza in limba romana si din limba romana in limba suedeza realizate de catre traducatori autorizati.

Limba suedeza este limba oficiala in Finlanda in insulele Aland, in restul Finlandei fiind limba secundara oficiala dupa filnandeza. Suedeza este limba nativa pentru aproximativ 5.6% din populatia Finlandei, este cunoscuta de majoritatea finlandezilor si se preda obligatoriu in scolile tarii. Limba suedeza este vorbita in special in Suedia de catre majoritatea populatiei ea fiind limba nationala insa nu si limba oficiala.

Dupa Al Doilea Razboi Mondial, din cauza invaziei sovietice, majoritatea minoritatilor suedeze din Estonia au emigrat in Suedia. Cu toate acestea, in prezent in Estonia inca exista minoritati suedeze care vorbesc limba materna avand multe drepturi referitoare la aceasta.

Limba suedeza este una din limbile scandinave – o sub-grupa a limbilor germanice, fiind foarte asemanatoare din punct de vedere ligvistic cu limba daneza si cea norvegiana. Ea se mai vorbeste si alte parti ale lumii unde exista minoritati etnice suedeze cum ar fi spre exemplu Statele Unite ale Americii.

In secolul al XVII-lea Suedia reprezenta o putere militara. Declarandu-si neutralitatea inca din 1815, ea nu a participat la niciun razboi mondial. Capitalismul adoptat de Suedia intampina in 1990 un mare somaj cat si caderea de pe pietele financiare ale lumii. Suedia intra in UE abea in 1995, aceasta datorandu-se indeciziei asupra rolului tarii in integrarea economica si politica europeana.

Datorita faptului ca in tara noastra nu exista prea multi cunoscatori de limba suedeza si numarul traducatorilor autorizati este mic; de aceea Consultia va recomanda planificarea din tip pentru o traducere romana-suedeza sau suedeza-romana, acestea putand fi dificil de realizat intr-un timp foarte scurt la un pret scazut.

Contactati-ne