+40 730 330 497 traduceri@consultia.ro Iuliu Maniu nr.68, bl.2, sc.A, ap.1 (langa Tribunal)

Traduceri Limba Sarba – Romana

Cereti oferta

Consultia ofera traduceri calitative din limba sarba in limba romana si din limba romana in limba sarba realizate de catre traducatori autorizati.

Limba sarba sau “srpski jezic” (sarba) este o limba indo-europena din ramura limbilor slave – slava de sud, subrugupul occindental al acestora si este vorbita de catre sarbi. Sociolingvistic vorbind este una din variantele limbii abstand comune sarbilor, croatilor, bosniacilor si muntenegrilor numita si limba “sarbocroata” dar este si o limba ausbau avand propriul sau standard. Limba sarba este oficiala in urmatoarele tari: Serbia, Bosnia si Hertegovina si Muntenegru. Mai vorbesc aceasta limba si minoritatile nationale din tarile vecine Serbiei cat si emigrantii sarbi din Europa Occindentala, America de Nord si Australia.

Totalul vorbitorilor de limba sarba se estimeaza a fi de 12 milioane de oameni.

Limba sarba si limba croata se indeparteaza una fata de alta dupa destramarea Iugoslaviei. In sarba, aceasta se observa si prin reintrarea in limba literara a unor elemente ale limbii liturghice. Desi alfabetul latin ramane inca in folosinta curenta, Constitutia prevede scrierea cu alfabetul chirilic.

Contactati-ne