+40 730 330 497 traduceri@consultia.ro Iuliu Maniu nr.68, bl.2, sc.A, ap.1 (langa Tribunal)

Echivalari Studii Brasov

Echivalari Studii Brasov

Echivalare Diplome Brasov  ::

 

Echivalarea titlurilor de studii obtinute in strainatate presupune evaluarea curriculum-ului parcurs pana la eliberarea respectivei diplome sau act de studii si compatibilitatea lui cu sistemul de invaţamant romanesc; echivalarea este urmata de eliberarea unui atestat care confera aceleasi drepturi posesorilor lui, ca si celor care au urmat studiile in Romania.

Autoritatea competenta din Romania pentru echivalarea titlurilor de studiu obtinute in strainatate este Ministerul Educatiei si Cercetarii sau Inspectoratele Scolare Judetene, dupa caz.

Principalele tipuri de diplome de studiu obtinute in strainatate pentru care se pot obtine echivalari in Romania sunt:

  • · Echivalarea perioadelor de studii preuniversitare
  • · Echivalarea diplomei de Bacalaureat
  • · Echivalarea Diplomei de Bacalaureat/Scoala profesionala/ postliceala din Republica Moldova
  • · Echivalarea studiilor postliceale efectuate in strainatate
  • · Echivalarea studiilor superioare (colegiu, licenţa) efectuate in strainatate
  • · Echivalarea studiilor superioare postuniversitare efectuate in strainatate
  • · Echivalarea diplomelor de doctorat

Toate documentele de studiu, mentionate mai sus si obtinute in strainatate trebuie sa poarte apostila statului emitent sau dupa caz viza ministerului competent (in cazul in care nu este vorba de o tara semnatara a Conventiei de la Haga).

Un caz special il reprezinta diplomele de bacalaureat, care in cadrul comunitatii europene, sunt recunoscute, fara a mai fi necesar examene de diferenta; in cazul celorlalte titluri de studiu, se va intruni o comisie ce va hotara dupa examinarea dosarului daca sunt necesare diferente sau nu.

In medie durata este de aproximativ 30 zile, perioada ce se poate prelungi daca dosarul nu este complet sau sunt solicitate documente justificative suplimentare.

Echipa Consultia Traduceri Brasov realizeaza dosare pentru echivalarea titlurilor de studii obtinute in strainatate in Brasov, la preturi foarte bune, in orice localitate din Romania. Un simplu e-mail sau telefon este suficient pentru ca un reprezentant al Traduceri Brasov sa intre in legatura cu dvs. Ne puteti trimite documentele prin email, fax sau curier.

Va asteptam !

Contactati-ne