+40 730 330 497 traduceri@consultia.ro Iuliu Maniu nr.68, bl.2, sc.A, ap.1 (langa Tribunal)

Traduceri Limba Engleza – Romana

Cereti oferta

Consultia ofera traduceri calitative din limba engleza in limba romana si din limba romana in limba engleza realizate de catre traducatori autorizati.

Avandu-si origile in Anglia, limba engleza este o limba vest germanica care astazi este limba materna pentru Australia, o mare parte a Canadei, Regatului Unit, Irlanda si Statele Unite ale Americii.

Pe plan international, engleza moderna este limba predominanta in domeniul comunicatiilor, divertistmentului, radioului, stiintei, aviatiei, diplomatiei si cel al afacerilor.

Influenta Imperiului Britanic a facut ca limba engleza sa se raspandeasca mult dincolo de Arhipelagul Britanic. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, influenta culturala si economica a Statelor Unite a ajutat deasemenea la raspandirea acesteia.

Pentru angajarea in anumite domenii, cunoasterea limbii engleze este absolut necesara. Engleza este una din cele sase limbi oficiale ale Natiunilor Unite. Necesitatea cunoasterii ei este dovedita; pe plan global, peste un miliard de oameni cunosc, cel putin la nivel de baza, aceasta limba.

Limba engleza are o capaciatate extraordinara de crestere si dezvoltare, in prezent limba fiind formata din aproximativ un milion de cuvinte. Astfel, in cazul unei traduceri romana-engleza apare dificultatea asezarii bucatilor de propozitie intr-o ordine corecta si in cazul unei traduceri engleza-romana dificultatea consta intr-o exprimare adecvata, pentru a se pastra intelesul original; traducatorii autorizati au aceasta capacitate de a intelege mecanismele limbii engleze si pot oferi traduceri de calitate.

Traduceri romana – engleza

In Uniunea Europeana, limba engleza este cea mai studiata limba straina ( aproximativ 89% dintre elevi), urmata fiind de franceza (32%) si germana (18%). La un nivel sau altul, majoritatea populatiei Uniunii Europene vorbeste limba engleza.

380 de milioane de oameni vorbesc limba engleza ca limba materna. Din acest punct de vedere ea se afla pe locul trei, precedata fiind de limba spaniola si limba chineza manadarina. Studiile arata insa ca vorbitorii non-nantivi care vorbesc limba engleza sunt de trei ori mai multi decat vorbitorii nativi ceea ce plaseaza engleza pe locul I, ca fiind probabil cea mai vorbita limba din lume.

Deoarece este foarte raspandita, limba engleza a fost numita de multe ori “lingua franca “ sau “limba globala” a epocii moderne; insa desi este foarte raspandita ea nu este limba oficiala in multe tari. Totusi, ca limba secundara este cea mai studiata limba din lume, influenta sa fiind intr-o contiuna crestere absorbind aspectele multor culturi din intreaga lume – fapt confirmat de catre diversi lingvisti.

Traduceri engleza – romana

Raspandirea limbii engleze pe Glob datorata Imperiului Britanic si dominatiei Statelor Unite au favorizat formarea multor dialecte ale acesteia.

In general, varietatile majore ale limbii engleze cuprind subvarietati cum ar fi: Cockney (in engleza britanica), Newfoundland (in enegleza canadiana) sau engleza vernaculara afro-americana si engleza sud-americana (in engleza americana).

Fiind atat de raspandita, limba engleza ca limba secundara are mai multe accente diferite, care in general indica limba nativa sau dialectul vorbitorului.

De-a lungul istoriei sale, limba engleza a imprumutat cuvinte din multe limbi insa in prezent influenta culturala si tehnologica face ca multe dintre limbile lumii sa imprumute cuvinte din limba engleza.

Contactati-ne