+40 730 330 497 traduceri@consultia.ro Iuliu Maniu nr.68, bl.2, sc.A, ap.1 (langa Tribunal)

Traduceri Limba Araba – Romana

Cereti oferta

Consultia ofera traduceri calitative din limba araba in limba romana si din limba romana in limba araba realizate de catre traducatori autorizati.

Datorita multitudinii de dialecte si subdialecte, fiecare cu diferentele si particularitatile sale, limba araba este una dintre cele mai complexe limbi. Judecand dupa numarul de utilizatori, limba araba este una dintre cele mai vorbite limbi din lume. Toate statele arabe au ca limba oficiala limba araba. Limba araba literara este limba inteleasa de catre toti vorbitorii limbii, indiferent de tara in care locuiesc, acesta fiind folosita pentru redactarea tuturor documentelor oficiale. Deoarece in Romania influenta culturii si civilizatiei arabe este limitata, numarul vorbitorilor de limba araba sau a celor dispusi sa invete aceasta limba este redus. Cu toate acestea, Consultia va pune la dispozitie serviciile unora dintre cei mai experimentati traducatori de limba araba.

Cererile pentru traduceri in si din limba araba, de cele mai multe ori iau forma legalizata, motiv pentru care apelam la serviciile unui notar public; aceasta se datoreaza in general faptului ca documentele de tradus sunt acte oficiale sau documente personale cum ar fi: permise de munca, acte si permise de sedere, certificate de nastere, certificate de casatorie, diplome de studii sau certificate de absolvire cat si alte documente. Dorim sa va atragem atentia ca multe dintre actele ce urmeaza a fi traduse in si din limba araba necesita o supralegalizare si obtinere de vize de la ministerul de externe sau de la ambasadele statelor arabe. In acest sens, pentru o recunoastere deplina a documentelor dumneavoastra, va recomandam ca inainte de a incepe traducerea sa fiti in exacta cunostinta de cauza a parcursului pe care acestea trebuie sa-l urmeze.

Cel mai adesea, Consultia primeste cereri de traduceri pe limba araba din partea perosnelor juridice, acestea constand in documente cum ar fi: atestate de transport, autorizatii de conformitate sau de punere pe piata cat si acte din sfera comertului en-gross sau cu amanuntul si chiar site-uri de prezentare si magazine on-line. In domeniul tehnic, biroul nostru primeste cerei de traduceri din domeniul petrolier pentru utilajele de profil si transportul acestora; acestea se datoreaza cooperarii de traditie dintre tara noastra si tarile arabe producatoare de petrol din zona Golfului Persic. Indiferent de domeniul si materialele de tradus, Consultia va sta la dispozitie oferindu-va servicii de traducere, interpretariat sau formalitati administrative cum sunt legalizarile sau supralegalizarile.

In cadrul familiei de limbi semitice, ca numar de vorbitori, limba araba reprezinta cea mai mare subramura. Fiind clasificata ca semitica centrala, acesata este inrudita indeaproape cu akkadiana, ebraica, aramaica, siriaca, cananeana, feniciana, limbile etiopiene (gheeza, tigrina, tigri, amhara) si altele. In prezent, limba araba este oficiala in Algeria, Arabia Saudita, Bahrain, Comoroe (alaturi de alte limbi), Djibuti, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Irak, Kuweit, Liban, Libia, Maroc, Mauritania, Oman, Palestina, Qatar, Siria, Somalia (alaturi de somaleza), Sudan, Tunisia si Yemen. In comunitatile arabe regasim pe langa araba literara si diverse dialecte arabe. Limba araba este folosita ca limba de cult insotind islamul si in urmatoarele tari: Asia Centrala, China de Vest, Turcia, Iran, Afganistan, India, Pakistan, Bangladesh, Indonezia, Malaezia, Filipine, Africa Centrala si Orientala cat si in unele parti din Europa – mai ales in Peninsula Balcanica. Astazi insa, datoritata emigrarilor, regasim comunitati islamice in toate partile lumii. 18 Decembrie este ziua Limbii Arabe, raspandirea si importanta sa in lume au facut ca in 1974 aceasta sa fie adoptata ca una dintre limbile de lucru ale Organizatiei Natiunilor Unite.

Contactati-ne